istiridye mantar miseli No Further Mystery
istiridye mantar miseli No Further Mystery
Blog Article
Evde istiridye mantarı tohumu üretimi, gıda kıymeti mualla bir gıda maddesi elde etmenin tarafı silsile dörtköşe bir hobi olarak da değerlendirilebilir.
Talaşlar ile bir tabanlık oluşturduktan sonra her 5 cm lik tabaka aralıkları ile tohum ekimi mimarilır. Sonrasında ise talaşlar nemlendirilerek ilk teşrin alanı kapatılır.1,5 maaş süreç sonunda ise mantarlar toplanmak bâtınin hazırdır.
· Substratı Hazırlayın: şayet amade bir mantar yetiştirme kitiniz varsa, substratı hazırlamak gerekmez. Ancak substrat hazırlamanız gerekiyorsa, önceden belirtilen malzemeleri kullanarak yarar bir karışım elde edin.
· İceberg marulları yeğin drene edilmiş, humuslu ve azık açısından zengin topraklarda yetişir. Toprağınıza organik husus eklemek ve pH seviyesini arama buyurmak faydalı kabil.
İstiridye mantarı tohumları, ekseriyetle tahıl bazlı bir ortamda üretilir ve bu ortamda miselyumun vürutimi sağlanır.
Kapalı 20 metrekarelik alanlarda yapacağınız üretim ile etkili rakamlarda kulaklıç mizan fırsatı sizi bekliyor. Detaylı olgun dâhilin istiridye mantarı yetiştiriciliği makalemizi başlangıçtan sonra okumanız salık ederiz.
Selam ben Erkek Çdürüstır. Toprakla bir araya gelmeye hüküm verdim ve aksiyone ilk olarak tohumları tanımayla çıbanladım. Seyrek bulunan tohumları ve ata tohumlarını bulup çoğaltmak istiyorum. Bu sürecimi sizlerle pay etmek istiyorum. Web sitesi
· İceberg marulu tohumlarını toprağa 1 cm derece derinliğe ekmeniz yeterlidir. Tohumları ektikten sonra toprağı yumuşakçe bastırarak düzeltin.
Başka bir adı mantarhanedir. Yalıtımlı çadırlar ve güçlü profiller sayesinde kurulmaktadır.100 metrekarelik bir alan yeterli gelmektedir. Zir dünya alanları da kurularak talaş ve misel aracılığıyla üretime kellelanılabilir.
İstiridye mantarı yetiştirilmesi zorlamasız olmakla yanında arsız bir mantar çeşididir. İster evinizde isterseniz mantarhanelerde yapacağınız üretim ile mahsul elde edebilirsiniz.
· İzmir sarmaşığı tohumları çoğunlukla ilkbahar yahut sonbaharda ekilmelidir. Bu mevsimlerde hâk sıcaklığı yaraşır olacaktır.
· İceberg marulu ekseriyetle itici âlem koşullarını sever. Bu nedenle, tohumları ekseri ilkbaharın er veya bağ bozumuın adım atarında ekebilirsiniz. Hâk sıcaklığı 5-18 °C ortada olmalıdır.
İster evde hobi fakatçlı lüzum ticari amaçla olsun mantar yetiştiriciliği kucakin en önemli mevzuların başlangıcında mantar miseli hasılat. Sitemize bile mevrut sorular beyninde istiridye mantarı tohumu yahut mantar read more miseli nereden karşıır sorusu ilk sıralardadır.
Tahılları 30-45 an boyunca kaynatın. Kaynama hizmetlemi sırasında, tahılların bâtınindeki zararlı mıkroorganizmaların yasak olmasını çıkarmak bâtınin suya bir ölçü tuz ekleyebilirsiniz.